M-am trezit dimineata pe la 7 fara ceas, mai nou ceasul biologic a inlocuit clasica alarma a ceasului. M-am dat rapid jos din pat, mai fresh ca niciodata si am coborat in graba cele doua etaje. Pe funal se aude vocea fetelor. Mi-au transmis in graba un ‘buna dimineata, mama!’ si si-au vazut de ale lor treburi, chicotind intre ele. Maine poimaine fac 9 ani si inca stau sa ma gandesc cum de zboara asa timpul…..

M-a luat dorul de casa, de mama, de pachetelele pregatite de ea in fiecare dimineata, de mirosul de oua prajite lasate pe masa din bucatarie si de ceaiul cu miere pe care ai mei il pregateau in fiecare dimineata. M-a luat dorul de drumul meu spre scoala, acelasi traseu, pe jos in fiecare dimineata, impreuna cu alti vecini, undeva la 30 de minune. Asta era inviorarea noastra. M-a luat dorul de ograda bunicii, de prispa casei, unde o gaseam de fiecare data cand ajungeam pe la ei. De arsita soarelui ce dogora in fiecare zi a lunii August si de senzatia de sfarsit de vacanta mare. M-a luat dorul de primele zile de scoala si de uniforma mea veche. Si stiti ce mi-am mai amintit? Momentul acela cand ai mei ma trimiteau dupa sifon. Cati dintre voi isi mai amintesc asta? Luam sticlele goale si dupa doua blocuri, undeva pe stanga, nenea Ion ma astepta. Ma intreba ce mai fac ai mei, asta in timp ce umplea sticlele cu sifon si mai poi imi ura zi frumoasa. Eu murmuram un ‘buna ziua’ si ma faceam nevazuta. Eram atat de mandra ca faceam si eu ceva util in micul nostru apartament. Era jobul meu. Si ajungeam mandra cu sticlele pline acasa si mama ne facea cate un pahar plin cu sifon si sirop de zmeura. Era rasplata noastra. 

Azi am ajuns sa detin propriul meu aparat de facut sifon acasa. Sunt atat de mandra de ultima mea achizitie. Imi aminteste cu drag de copilarie, in timp ce savurez un sirop sau un sprit pe terasa din gradina. Are 3 trepte de aciditate, pe gusturile fiecaruia. Si, pe langa asta are un design modern. Pot face sifon fresh si proaspat la mine acasa. Nu mai e nevoie sa car baxuri de sucuri si apa mineral, am inlocuit sucurile din comert cu siropurile gustoase facute de mama soacra. Imbinam cumva viata sanatoasa cu confortul. E un aparat ce nu are nevoie de conectare la electricitate, tot ce trebuie să faci este să atașezi cu ușurinta butelia de CO2 și să te bucuri de aproape 60L de bauturi carbogazoase pe care le poti face cu aceasta.

Mai multe modele de aparat SodaStream puteti gasi in magazinele KitchenShop sau online pe site-ul lor, iar in perioada aceasta puteti sa va bucurati de o reducere de 36% si livrare gratuita la aparatul SodaStream JET.

 

 

 

E genul acela de dimineata in care ma napadesc amintirile, nostalgia imi da tarcoale si asta cred ca e si din cauza schimbarii anotimpului. Si a aparatului din dreapta mea. De fiecare data cand imi indrept privirea spre el, imi amintesc de coplarie. Ce vremuri. 20 de ani mai tarziu imi fac sifon la mine acasa, cu un aparat mic si cochet, fara a fi nevoie sa il cuplez la electricitate. Am scapat de grija caratului si a plimbatului pe la magazine in momentul in care avem musafiri. 20 de ani mai tarziu, fiecare membru al familiei se bucura de cate un pahar de sirop sau un sprit, facut fresh in bucataria noastra. 

Zambesc chiar si acum, viata e frumoasa!

The post Despre noua achizitie in bucatarie si dimineti cu dor… appeared first on Ioana Chisiu | Fashion, Beauty & Lifestyle Blog.

admin Uncategorized